This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

 
  Читалище „Напредък-1870”
гр. Лясковец 5140, пл. „Възраждане” №2
Посетете ни във facebook тел.: 0619 2 21 91
e-mail: 
 
 
 
 

Отбелязваме Деня на Земята с "Ателие за декорации" и образователната играта "TERRA FUTURA"

19.04.2022

На 14 април младите танцьори от ТС "Лудо Младо", с ръководител Павлина Кълчишкова, взеха участие във второто наше събитие, посветено на 22 април Деня на Земята.  

Презентирахме играта TERRA FUTURA /Земя на бъдещето/, която получихме като подарък от Българска фондация Биоразнообразие по проект Climate Game On. Представяйки образователната игра пред участниците, провокирахме и дискусия за климатичните промени, замърсяването и опазването на околната среда. Учениците се разделиха на две групи- първата с желаещи да играят, а втората- желаещи да творят в Ателието за изработка на декорации от стара хартия. Докато играчите се запознаваха с правилата на TERA FUTURA, останалите започнаха да изрязват, лепят и декорират. Играта се оказа интересна и динамична. Играчите бързо се ориентираха в нейната стратегия. Често се оказваха пред труден избор - кой път да изберат - този, който носи бърза печалба, или този, който е по-безопасен за околната среда, задаваха въпроси, търсеха съвети. Въпреки, че не всеки играч е победител в играта, всеки играч остана с приятното усещане сам да е стратег и създател на земята на бъдещето. 

На 18 и 19 април учениците ЦДО 7 клас с учител г-жа Галина Москова в часовете дейности по интереси се запознаха с играта TERRA FUTURA, която провокира интереса им и се оказа полезно и приятно занимание за тях. 

Благодарим на всички участници за отделеното време! Заповядайте отново!  

Библиотеката не е само място за четене, тя е и място за забавления. Ако имате свободно време, не се колебайте, елате в библиотеката да поиграете TERA FUTURA или някоя друга интересна настолна игра.

 
 
 
 
 
за сайта  |   общи условия  |   карта на сайта