This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

 
  Читалище „Напредък-1870”
гр. Лясковец 5140, пл. „Възраждане” №6
Посетете ни във facebook тел.: 0619 2 21 91
e-mail: 
 
 
 
 

Школи по изкуства

Музикална школа

Музикалната школа е основана през 1956 година. През годините тя успешно се развива и дава своя принос в културния и музикален живот на града. В школата се обучават деца над 5 годишна възраст в класовете по пиано и цигулка, като индивидуалните занимания включват изучаване на солфеж и елементарна теория на музиката. Школата допринася за обогатяване на музикалната култура на децата и за още по-пълноценното изявяване на техните музикални заложби.

 

Балетна школа

Балетната школа в град Лясковец при НЧ ”Напредък - 1870” е създадена през 1976 г., а от 1996 г. носи името „Ритъм” и неин балетен педагог е Валя Атанасова.

Обучават се средно над 40 деца разделени в различни възрастови групи от 6 до 18 години. Програмата, по която се работи е съобразена за всяка възрастова група. В школата се изучават ритмика и пластика, основите на класическият танц, характерни и исторически танци и съвременни техники.

Балетна школа „Ритъм” е домакин и организатор на национална детско-юношеска балетна среща „Празник на балета”, която се провежда всяка година и е под патронажа на кмета на гр. Лясковец. Участва активно в културния живот на града и е лауреат на национални конкурси и фестивали. Школата осъществява множество самостоятелни концерти и задгранични турнета в Полша, Турция и Македония. БШ ”Ритъм” е отворена за разменни творчески гостувания с колективи от страната и чужбина.

 
 
 
 
 
за сайта  |   общи условия  |   карта на сайта