This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

 
  Читалище „Напредък-1870”
гр. Лясковец 5140, пл. „Възраждане” №2
Посетете ни във facebook тел.: 0619 2 21 91
e-mail: 
 
 
 
 

Приключи първото ни книжно предизвикателство „Най-активен читател”

11.05.2023

В края на месец април приключи нашето първо книжно предизвикателство „Най-активен читател”, което стартира миналата година точно в Деня на народните будители и целеше привличане на нови читатели и насърчаване на четенето.  

Всеки участник в предизвикателството трябваше да си вземе книга от библиотеката и след като я прочете да я маркира в своята персонална Пънч-карта. За 6-те месеца, в които течеше предизвикателството се включиха 29 читатели, предимно на възраст от 9 до 12 години и прочетоха общо 361 книги.  

И тъй като книжното предизвикателство „Най-активен читател” е със състезателен характер, дойде време да обявим победителите. 

Челните места са за учениците от СУ „М. Райкович”:  

Олга Дермишкова от III „а” клас с 32 прочетени книги - първо място, следвана от Мария Пангелова от IV „а” клас, която прочете 30 книги и е на второ място. На трета позиция е Сияна Балакева от III „а” клас с 29 прочетени книги. Четвърта в класирането е Нехир Исмаилова IV „а” клас , която прочете 25 книги, след нея се нареждат Кристина Георгиева IV „а” клас с 24 книги на пето място и Катрина Чамуркова IV „а” клас, прочела 23 книги - на шесто място. Поощрителни награди получават и още четирима участника с по 15 прочетени книги –Кристина Димитрова от III „а” клас, Мартин Буруджиев от III „а” клас, Мартина Кряжева III „а” клас и Христомира Кралева от V „б” клас. За всички останали са предвидени грамоти за участие. 

Благодарим на нашите малки читатели, които с желание се включиха в предизвикателството! За да получат своите грамоти и награди могат да заповядат в библиотеката! 

Специални благодарности за г-жа Миленка Николова, класен ръководител на от III „а” клас, която също участва в инициативата и показа, че личният пример е най-добрият учител!

 
 
 
 
 
за сайта  |   общи условия  |   карта на сайта